sobre mi

Glòria Fort
_
SOBRE MI
Vaig néixer a Manlleu, però des de molt petita el meu lloc de residència ha estat Vilanova i la Geltrú (Barcelona).

Llicenciada en Belles Arts a la Universitat de Barcelona en l’especialitat de Disseny i graduada en Arts Aplicades i Oficis Artístics en l’especialitat de Disseny de Moda, mai he perdut l’interès per formar-me en àmbits educatius i noves tecnologies.

Dissenyadora gràfica i il·lustradora, enamorada de la vida, original i creativa, treballadora insaciable i amb una trajectòria professional extensa i versàtil.

Professora de cicles formatius de grau superior i d’Arts i Oficis  en disseny gràfic, disseny de moda i videojocs i entorns virtuals durant més de 30 anys. He dedicat gran part de la meva vida a les que han estat les meves dues grans passions, l’art i l’educació. Així he compaginat les meves tasques com a il·lustradora i dissenyadora gràfica amb la docència com a professora a l’Escola Municipal d’Art i Disseny de Vilanova i la Geltrú (EMAiD) des de l’any 1987.

M’apassiona dibuixar i crear. He il·lustrat llibres de text, productes infantils i contes, d’algun dels quals també en sóc autora. També he realitzat nombrosos projectes de disseny gràfic, infantils i per a empreses de diferents sectors.

M’agrada crear amb les meves pròpies mans i una altra de les meves passions és la creació de bijuteria i crafts, dels quals en realitzo tutorials.

En els meus treballs intento projectar tota la meva passió per la il·lustració, tan infantil com més sòbria i adulta però sempre creativa, original i amb un enfocament personal i amb un toc especial.

Recollir i mostrar aquesta tasca de més de 25 anys d’experiència és el que em va animar a crear aquesta pàgina on podreu veure part del meu treball realitzat en diferents àmbits relacionats amb la creativitat i l’ensenyament:

  • Il·lustració infantil per a 43 contes, 72 llibres de text, material didàctic, jocs i aplicacions a productes, marxandatge i publicitat.
  • Il·lustració de Cultura Popular: disseny dels Gegantons de la Barceloneta i del Gegantó de l’Olleta de Caldes de Montbui, marxandatge i vinils de gegants i balls populars de diferents poblacions de Catalunya i Balerars.
  • Disseny gràfic d’identitat corporativa, edició, cartells i publicitat.

Entre els continguts trobareu propostes de treballs manuals i recursos didàctics, tutorials, productes en venda i mostres de la meva feina en els diferents àmbits que espero que us siguin útils i resultin interessants… i us animo a seguir el blog per estar sempre al dia de qualsevol de les novetats.

_
He treballat amb…

EDITORIALS

B de BLOK (Penguin Random House)

BAULA-EDELVIVES

CRUÏLLA-S/M Ediciones

Edicions B

EL CEP I LA NANSA edicions – CARAMBUCO

EUMO

GRUP PROMOTOR SANTILLANA

LA GALERA

PUBLICACIONS DE L’ABADIA DE MONTSERRAT

SALVAT

VICENS VIVES

AJUNTAMENTS, ENTITATS I ASSOCIACIONS

 AJUNTAMENT D’ES MERCADAL

AJUNTAMENT DE VILANOVA I LA GELTRÚ

BESTIARI cooperativa de llibreters

BIBLIOTEQUES MUNICIPALS JOAN OLIVA I CARDONA TORRANDELL Vilanova i la Geltrú

COL·LEGI SANT RAFAEL

CONSELL COMARCAL DEL GARRAF

CONTE VA! VA DE CONTES, Associació pel Foment de la Literatura Infantil Judit Sendra Garcia

EL GAVOT Llar d’infants

ESCOLA DOMINIQUES. Tarragona

L’ESCATERET Llar d’infants

L’ESCOTILLÓ grup de teatre

Centre d’Interpretació del Romanticisme MASIA D’EN CABANYES

MUSEU DEL FERROCARRIL Vilanova i la Geltrú

MUSEU ROMÀNTIC. CAN PAPIOL Vilanova i la Geltrú

NODE Garraf

PABORDES 2004 Vilanova i la Geltrú

PABORDES 2015 Vilanova i la Geltrú

PAC, Fundació Parc Aeronàutic de Catalunya

ENTITATS DE CULTURA POPULAR

AGRUPA Agrupació de Balls Populars de Vilanova i la Geltrú

Associació de BALLS POPULARS DE SANT SADURNÍ D’ANOIA

Associació de FESTES DE LA PLAÇA NOVA

Associació de L’ÀLIGA DEL VENDRELL

BALL DE GITANES de Santa Maria de Palautordera

Colla de Geanters de Balsareny, Els K + sonen

Colla de GEGANTERS I GRALLERS de PINEDA DE MAR

Colla GEGANTERA de CALDES DE MALAVELLA

Colla GEGANTERA de CALDES DE MONTBUÍ

Colla GEGANTERA dels Alegre – REUS

Colla GEGANTERA de MONTESQUIU

Colla GEGANTERA de RIBES DE FRESER

GÉANTS de FLOBECQ

GEGANTERS DE LA BARCELONETA

EMPRESES I COMERÇ

BCN fabrics, disseny textil

CAL TONI (LA GRALLA bar-restaurant

CIMS Barcelona marxandatge festiu

COSDANO, S.A.

DIFAVET, Distribucions Farmacèutiques Veterinaries

ENJOYAVIATION. COM, empresa aeronáutica

FIGURA’T Miniatures Festives

GELATS LLORENS

IGNASI BENAZET advocat

LA MULASSA llibreria

L’ANTIGA CASA SALA

MAGIC GARDEN, jardinería

PEU-PEU sabateria infantil

PINOKIO, empresa de mobiliari i interiorisme

RASPALL RECORDS

REIAC, Red Española de identificación de Animales de Compañía

RHÔNE MERIÈUX, laboratoris veterinaris

SAMATERRA

SOL STUDIO fotografia

T CONECTA

 
_
Exposicions  – Performances – Activitats

Presentació del conte XUMETS amb text de la Laura Jacas i editat per la Pabordia’24 de Vilanova i la Geltrú el 20 d’abril de 2024.

Presentació Xumets

 

Exposició col·lectiva d’il·lustradors “10è aniversari Conte va! Va de contes” a la sala de les Voltes del Centre d’Art Contemporani LA SALA de Vilanova i la Geltrú. Del 12 de maig al 18 de juny de 2023.

divendres-presentacio-26

Presentació del gegantó de l’Olleta de Caldes de Montbui el 9 d’octubre de 2022 dins dels actes de Festa Major. Construit per Jordi Grau, escultor de figura festiva de Taller Drac Petit i vestit per Montse Barrull de l’empresa Boemarts a partir del meu disseny de l’Olleta.

IMG_1104

Presentació dels gegantons de la Barceloneta, en Pere i la Carmeta el 3 d’octubre de 2021.  Construits per Alexandre Jodar i vestits per la Carme Martí a partir dels dibuixos realitzats pel conte Els Gegants de la Barceloneta.

19F2C57C-30B6-4FA3-A0FB-479DD9E90D28

 Taller de Brodats per dibuixar amb fil i agulla. Activitat per aprendre els punts bàsics de brodat que permeten dibuixar amb fil, tambor, tela i agulla algún dels dibuixos originals del projecte La dona que somiava un jardí i donar un toc personal i únic a cada peça creada. Dimarts, 15 d’octubre de 2019 a la biblioteca municipal Armand Cardona de Vilanova i la Geltrú.

Exposició de brodats i dibuixos del projecte La dona que somiava un jardí del 2 al 26 d’octubre de 2019 a la biblioteca municipal Armand Cardona de Vilanova i la Geltrú.

Exposició de les il·lustracions del conte de La Gea, flor de la posidònia del 14 al 31 de gener de 2019 al restaurant Els 4 Gats, local emblemàtic del modernisme català, al carrer de Montsió, 3 de Barcelona.

Presentació del conte Cartes damunt el mar, de Matanzas a Vilanova i la Geltrú i conta contes a la Biblioteca Municipal Joan Oliva de Vilanova i la Geltrú, dissabte 1 de desembre de 2018.

Presentació del Conte de la Víbria a càrrec de l’autora Mar Calvet a la sala d’actes de La Casa dels Entremesos de Barcelona, dissabte 24 de novembre de 2018.

Presentació del programa i la imatge gràfica dissenyat per l’Arts i Natura Festival 2018, una activitat organitzada pel “Centre d’Interpretació del Romanticisme Manuel de Cabanyes” i que es realitzarà a la Masia d’en Cabanyes el 6 d’octubre de 2018. Masia d’en Cabanyes, 31 de juliol de 2018.

Presentació de El conte de l’Àliga del Vendrell a càrrec de l’autor, Álvaro Quirós i la il·lustradora, Glòria Fort i contacontes de la història per la Magda Nogués. Sala infantil de la Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell, divendres 20 de juliol de 2018.

Presentació del conte escrit per la Lola Rojas La Gea, flor de la posidònia a càrrec de l’autora i taller a l’Espai Far de Vilanova i la Geltrú, dissabte 30 de juny de 2018.

Activitat de magic mandala musical a l’espai infantil El Niu del Festival Vida 2018, a la Masía en Cabanyes de Vilanova i la Geltrú, dijous 28 de juny de 2018.

Presentació del conte El meu aniversari a càrrec de Montse Panero i taller a la llibreria La Petita del Poblenou de Barcelona, dissabte 5 de maig de 2018.

Presentació del conte Bon Nadal a càrrec de Montse Panero i taller a l’Hora del conte de la Biblioteca Municipal Armard Cardona Torrandell de Vilanova i la Geltrú, dissabte 23 de desembre de 2017.

Activitat de creació d’instruments impossibles Instrument_creator a l’espai infantil del Festival Vida 2017, espai Niu de la Masía en Cabanyes de Vilanova i la Geltrú, dijous 29 de juny de 2017.

Presentació i petit taller del conte LA FESTA MAJOR a la 5a Fira Conte va! Va de contes de l’Associació pel Foment de la lectura Infantil Judit Sendra Garcia de Vilanova i la Geltrú, dissabte 13 de maig de 2017.

Exposició col·lectiva d’il·lustradors “Conte va! Va de contes” al Centre d’Art Contemporani LA SALA de Vilanova i la Geltrú. Del 12 de maig al 2 de juliol de 2017.

Presentació del conte LA FESTA MAJOR. Dissabte 22 d’abril de 2017 al Castell de la Geltrú de Vilanova i la Geltrú.

Presentació del retallable per la fira Conte va! Va de contes de l’Associació pel Foment de la lectura Infantil Judit Sendra Garcia dins del programa de la 5a edició de la fira a la Biblioteca Joan Oliva i Milà de Vilanova i la Geltrú, dissabte 22 d’abril de 2017.

Presentació i petit taller del conte SANT JORDI a la sala infantil de la Biblioteca Joan Oliva de Vilanova i la Geltrú, dissabte 22 d’abril de 2017.

Presentació i petit taller del conte SANT JORDI a la fira del llibre infantil MÓN LLIBRE, dissabte 8 d’abril de 2017 al CCCB de Barcelona.

Exposició fotogràfica RETRATS DE NOVETATS 2016-2017. Del dimarts 04/04 fins al 28/04, la biblioteca Joan Oliva i Milà organitza una exposició fotogràfica d’autors locals que han publicat durant el 2016 i principis del 2017. Amb fotografies a càrrec d’Aida Moral.

Entrevista a Canal Blau tv el 4 d’abril de 2017 que pots veure en aquest enllaç entrevista Canal Blau tv 4/4/2017

Entrevista al programa especial de ràdio de Canal Blau FM de les Biblioteques Municipals Més content que un gínjol en motiu del 5é aniversari del programa i el 20é aniversari de la Ratoliva, la mascota de les biblioteques de Vilanova i la Geltrú. Dissabte 11 de febrer de 2017 a la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú. Pots escoltar en programa en aquest enllaç: Més content que un gínjol del 16/2/2017

entrevista-blog

Presentació del conte En Xató  i”Xatonaire d’Honor” al Festival del Xató, Vilanova i la Geltrú, el 27 de novembre de 2016.

presentacio-xato

Presentació del conte Els gegants de la Barceloneta en commemoració del 25è aniversari de la presentació dels gegants Pep “Barceló” i Maria “la Néta” a càrrec dels Geganters de la Barceloneta al Centre Cívic de la Barceloneta, el 7 d’octubre de 2016.

presentacio-conte-barceloneta

Activitat a l’escola Ítaca de Vilanova i la Geltrú pels alumnes d’Educació Infantil (P-5) per a commemorar el Dia Internacional de les dones, el 8 de març de 2016.

foto-log

Presentació de El joc de Vilanova i la Geltrú a la Casa Olivella de Vilanova i la Geltrú el dia 9 de desembre de 2015.

SONY DSC

Presentació de Un conte de Festa Major a càrrec dels Pabordes 2015 el dia 12 de juliol de 2015 a l’Auditori Eduard Toldrà de Vilanova i la Geltrú.

Presentació

“Ecological Brain” Obra seleccionada per participar en el “Projecte MIOLO” promogut per ArtBio de Brasil, organització col·laborativa especialitzada en desenvolupar projectes de divulgació científica i cultural.

El projecte MIOLO és un recull d’obres que tracten el cervell des del punt de vista artístic.

ArtBio

Exposició col·lectiva d’il·lustradors “Conte va! Va de contes” al Centre d’Art Contemporani LA SALA de Vilanova i la Geltrú. Del 8 de maig al 7 de juny de 2015.

image1

Exposició dels vinils de la col·lecció Finestres de Festa Major i presentació del vinil de L’Àliga i la Guita Grossa de la Patum de Berga.  Del 14 de novembre al 14 de desembre de 2014. Sala Cau d’Art, carrer Ciutat, 25, Berga.

Expo Berga 01 blog

Activitat Il·lustradors al cub, organitzada per l’Associació pel Foment de la Literatura Infantil Judit Sendra Garcia a la fira “Conte va! Va de contes”. 10 de maig de 2014.

SONY DSC

Membre del jurat del Concurs Infantil de Punts de llibre de Sant Jordi, organitzat per la biblioteca Armand Cardona Torrandell. 8 de maig de 2014.

10329267_683102628415890_4249584519982291424_n

Exposició col·lectiva d’il·lustradors“Conte va! Va de contes” al Centre d’Art Contemporani LA SALA de Vilanova i la Geltrú. Del 10 de maig al 9 de juny de 2013.

945746_459017120851686_1671587817_n

Participació en  l’acció-performance “Qui té els anells?” per a l’exposició LA IMMACULADA del BLANC FESTIVAL 2012 el 26 d’octubre de 2012 a LA SALA Centre d’Art Contemporani de Vilanova i la Geltrú, amb l’alumnat de 2n de GRÀFICA PUBLICITÀRIA de l’EMAiD.

550568_3344777436549_475450011_n

Activitat a l’escola El Cim de Vilanova i la Geltrú pels alumnes d’Educació Infantil (P-3, P-4 i P-5) amb la realització del mural dedicat a la diversitat. 24 de gener de 2006.

24-1-06 09

Activitat a l’escola El Cim de Vilanova i la Geltrú pels alumnes d’Educació Infantil (P-3, P-4 i P-5) amb la realització del mural dedicat a les festa local de St. Antoni. 9 de gener de 2004.

09-1-04 07

Exposició col·lectiva DISSENY EN UN COVE: 33 dissenyadors vilanovins. Del 4 al 31 d’octubre a la Biblioteca Armand Cardona de Vilanova i la Geltrú. Activitat inclosa dins les activitats “Octubre del disseny” realitzades dins el marc de 2003 Any del disseny.

Presentació de la col·lecció “BON SON” de l’editorial Cruïlla a la Sala Infantil de la Biblioteca Joan Oliva de Vilanova i la Geltrú. 1998

Activitat pels alumnes de 1er de primària a l’Escola Margalló de Vilanova I la Geltrú, en motiu de les festes de Sant Jordi.

Xerrada sobre la creació i il.lustració d’un llibre dins els actes organitzats pel centre en motiu dels Jocs Florals de l’Escola El Pi de Sant Pere de Ribes. 23 d’abril de 1996.

Escola Pi 1996

Entrevista al Canal Blau Televisió, canal de televisió local de Vilanova i la Geltrú, en el programa especial infantil de Nadal. 1996.

Presentació del llibre “La fira dels embolics”  d’Edicions B a la Biblioteca “Joan Oliva” de Vilanova i la Geltrú. 4 de gener de 1996.

Entrevista al programa “La literatura és dura?” de Canal Blau Televisió. 1995

Participació a l´exposició col·lectiva “Art per Bòsnia” al Foment Vilanoví, del 27 d´octubre al 12 de novembre de 1995.

Activitat per la sala infantil de la Biblioteca Municipal “Joan Oliva” de Vilanova i la Geltrú en motiu de Sant Jordi, amb el joc “Com funciona la biblio…” 23 d’abril de 1995.

Primer premi del concurs de cartells de la XXIII Setmana del Mar. Festes de Sant Pere 1993 Exposició a la Sala Prisma de Vilanova i la Geltrú.

Participació a l´exposició col.lectiva “Dona i Creació a Vilanova” a la Sala TOC del 7 al 31 de Març de 1992.

Participació a l´exposició “Anem que ens expliquin els altres contes? Vet aquí una vegada…” al Centre cívic de Sant Joan del 6 al 31 de Març de 1992 i mostra dels originals del conte “EL REGAL” al Centre Cívic de Sant Joan, Vilanova I la Geltrú.

Primer premi del concurs de cartells de la XXI Setmana del Mar. Festes de Sant Pere 1991 Exposició a la Sala Prisma de Vilanova i la Geltrú.

Participació en l´exposició col.lectiva “Celebrant 20 anys. Escola Municipal d´Art i Disseny” al Castell de la Geltrú, Vilanova i la Geltrú l’any 1990.