VESC kiss me! _ christmas

Qui no vol un petó sota el vesc?

Aquesta tradició prové dels ritus de casament primitius. Es diu que segurament prové de la creença del fet que el vesc té poders relacionats amb la fertilitat i la vida. A Escandinàvia, el vesc es considerava la planta de la pau, així, a sota d’un ram de vesc, els enemics es podien declarar la pau o les parelles esbrellades es podien besar i reconciliar-se.

Més tard, al segle XVIII, els anglesos li varen donar poders màgics… així, qui estava sota el vesc, no podia refusar un petó que significava una relació profunda, una llarga amistat o bons pensaments. En alguns llocs d’Anglaterra, el vesc s’havia de cremar després de 12 nits o els qui s’hi havien besat no es casarien mai.

Creguem o no totes aquestes tradicions, la veritat és que unes branquetes de vesc sempre fan més divertides les festes nadalenques. Encara que el significat s’hagi oblidat fa temps, el costum de besar-se sota el vesc es manté en molts països d’Europa i Amèrica… així que fer un petó sota el vesc és una predicció de felicitat i prosperitat!!

Aquí teniu un vesc etern, una bonica i divertida manualitat per tenir un vesc sempre perfecte i molt decoratiu!!

00_Material-Vesc_Gloria-Fort

Material

Feltre de 3mm de gruix de color verd

Feltre de color vermell o cinta

Perles

Arpillera o roba de sac

Tisores

Fil i agulla

Retolador o llàpis per a marcar teixits

Muntatge

En primer lloc imprimiu la plantilla que us podeu descarregar en aquest enllaç Muerdago plantilla _ Gloria Fort

Retalleu les fulles de la plantilla.

01_Plantilla-Vesc_Gloria-Fort

A continuació, col·loqueu les fulles sobre el feltre verd i resseguiu el contorn amb alguna eina per a marcar roba. A mi m’agrada molt utilitzar els retoladors Frixion de la marca Pilot perquè, tot i que no són especials per a marcar roba, les línies desaparèixen amb la fricció de la goma o amb l’escalfor de la planxa i van molt bé per a marcar sobre teixits.

02_Pilot-Vesc_Gloria-Fort

A continuació, retalleu dues branques de les petites i una branca gran.

03_Feltre-Vesc_Gloria-Fort

Un cop retallades les branquetes, podeu cosir les perles a l’espai que queda entre les fulles en grups de dues o tres perles… com més us agradi.

04_Perles-Vesc_Gloria-Fort

Retalleu un quadrat d’arpillera d’uns 18 cm.

05_Arpillera-Vesc_Gloria-Fort

Lligueu l’extrem superior embolicant les branques amb l’arpillera amb una mica de cordó. Jo he utilitzat un fil del mateix teixit.

06_Arpillera-Vesc_Gloria-Fort

Talleu una tira de feltre vermell d’aproximadament 1,5 cm d’ample i 60 cm de llarg. Si ho preferiu, també podeu utilitzar una cinta vermella o blanca, o un cordó bonic.

07_Feltre-Vesc_Gloria-Fort

Amb la tira de feltre, fer un llaç a la part superior. Si es vol penjar, es pot posar un petit cordó a la part del darrere o fer una petita anella amb la mateixa cinta.

… i llest!! Preparats per a rebre petons eternament?

 

01_Vesc_Gloria-Fort