CACTUS _ necklace

CACTUS-necklace-Gloria-Fort

El plàstic encongible o Shrink plastic és un material molt versàtil que us permetrà personalitzar els vostres dissenys amb els motius més divertits i moderns per a una bijuteria desenfadada i molt juvenil. En aquest pas a pas us proposem utilitzar aquest material per crear un collaret molt original de petits cactus penjants que us servirà, a més, per a realitzar també arracades, anells, polseres o fermalls simplement ajustant les mides segons us convingui … o inventar les vostres pròpies plantes per omplir de primavera vostre joier. Us animeu?

CACTUS-necklace-2-Gloria-Fort

Material

Cordó sintètic d’1 mm

Shrink plastic o plàstic encongible

Cordó de cuir de 1,5 mm

Tancade mosquetó muntat mitjà

Anelles ovalades

Alicates pla

Trepant

Llapis de colors

Cola de cianocrilat

Tisores

 

Muntatge

Dibuixar els cactus al full de plàstic màgic amb un un retolador negre tenint en compte que la mida final serà aproximadament la meitat del que estàs dibuixant o descarregar la plantilla amb els dibuixos i imprimir en un full de plàstic màgic amb una impressora d’injecció de tinta.

Descarregar plantilla en aquest enlace_ plantilla cactus _ Gloria Fort

Pintar els dibuixos utilitzant llapis de colors.

Retallar les peces pel contorn amb les tisores.

Realitzar 3 forats amb un trepant. Perforar un forat a cada costat del test i un altre aproximadament en el centre.

Coure les peces al forn o utilitzar una pistola de calor. Col·locar les peces en una safata sobre un tros de paper per pastisseria o una làmina de silicona i posar al forn preescalfat a 175 º C durant uns 6-7 minuts. A l’escalfar-se el plàstic màgic es retorça i arronsa, fins que finalment torna a la posició inicial plana, però molt més gros i petit. Quan les peces tornen a estar planes vol dir que ja ha finalitzat la cocció i podem retirar del forn o ja no cal aplicar més calor amb la pistola. Posar un objecte pesat i llis sobre de les peces fins que es refredin.

Tallar uns 20 cm de cordó sintètic d’1 mm i introduir-lo de davant cap enrere en el forat d’un dels extrems del test. Encolar l’extrem a la part de darrere de la peça amb una gota de cola de cianocrilat.

Enfilar en el cordó una anella ovalada i passar l’extrem pel forat central de darrere cap endavant. Tornar a passar el cordó per l’interior de l’anella i tot seguit pel forat de l’altre extrem del test de davant cap enrere.

Tallar el cordó i encolar l’altre extrem a la part de darrere amb una gota de cola de cianocrilat.

Tallar uns 40 cm de cordó de cuir de 1,5 mm i passar-ho per l’interior de l’anella del nostre cactus penjant.

Posar la tanca de mosquetó muntat en els extrems del cuir amb els alicates plans per acabar el collaret.

Cactus-process-_-Gloria-Fort

 

CACTUS-necklace-3-Gloria-Fort

 

CACTUS-necklace-4-Gloria-Fort